WZC Haerlebout Woonzorgcentrum Assistentie woningen Zorgflats Vacatures
>> Assistentie woningen >> Welkom

Assistentiewoningen "Duinroos"

Er zijn 22 assistentiewoningen voor alleenstaanden of koppels.
Deze assistentiewoningen - nieuwe, veilige en comfortabele wooneenheden - laten de bewoners toe hun maximale zelfstandigheid en privacy te behouden.
Een assistentiewoning is een individuele aangepaste woning of wooneenheid waarin de bewoner zelfstandig verblijft en een beroep kan doen op zorg. Indien nodig wordt crisiszorg aangeboden wanneer er zich een plotse acute situatie voordoet. Hierbij kan het nodig zijn dat wij uw arts of de hulpdiensten verwittigen. Deze crisiszorg kan ook minder ernstig zijn. Zo kan een valpartij zonder breuken toch heel wat spierpijn veroorzaken, waardoor u enkele dagen moeilijk te been bent. In dit geval kunt u een beroep doen op een aantal dagen ondersteuning, zoals bv. het bezorgen van maaltijden. Deze brugzorg of overbruggingszorg is in principe van tijdelijke duur.

De ruimtelijke indeling van een zorgflat en een assistentiewoning is identiek.

Elke flat is eigentijds uitgerust met een kleine gezellige woonruimte, ingerichte keukenhoek, slaapkamer en badkamer.
De keukenhoek bestaan uit een elektrische kookplaat, koelkast, spoeltafel, dampkap plus de nodige werk- en bergruimte. Verder zijn de nodige aansluitingspunten voorzien voor een vaatwasmachine en een oven (of microgolfoven).

In de ruime badkamer is een gemakkelijk toegankelijke douchecel aanwezig. Het plaatsen van een wasmachine en een condensatie-droogkast is eveneens mogelijk in deze ruimte. Er kan, na het maken van een afspraak, eveneens gebruik worden gemaakt van de badkamer met aangepast bad in het woonzorgcentrum.

Elke flat beschik tevens over een kelderbergruimte van minimum 4,5m2, waar u gemakkelijk uw grotere voorraden of een fiets kunt in onderbrengen. Er is ook een gemeenschappelijke fietsenberging ter beschikking.

Een oproepsysteem kan vanop verschillende plaatsen (vier) in de flat worden bediend. Er is ook een GSM met oproepknop (oproepsysteem met terugspraak) in de flat beschikbaar. Indien noodzakelijk of gewenst kan ook voorzien worden in een draadloze oproepknop die men steeds bij zich kan dragen. Daarenboven is elke flat uitgerust met een eigen deurbel en videofoon. In de badkamer is een aanwezigheidsmelder voorzien.

Alle flats hebben een eigen terras. Het gebouw werd zo ontworpen dat alle flats voldoende zonlicht krijgen.

De zorgflats en de assistentiewoningen zijn in principe enkel bestemd voor 65-plussers.
In uitzonderlijke gevallen kan een afwijking worden bekomen. Vragen hieromtrent kunt u steeds aan de verantwoordelijke stellen.


 

ERKENNINGSNUMMER

Haerlebout PE 539

Groep van assistentiewoningen PE 2822

UITBATING

VZW Medico-Sociale Instellingen St.-Jozef

Nachtegalenlaan 38

8400 Oostende

E-mail: webmaster@squatina.be