WZC Haerlebout Woonzorgcentrum Assistentie woningen Zorgflats Vacatures
>> Zorgflats >> Welkom

Zorgflats

Er zijn 10 zorgflats, goed voor 15 woongelegenheden.
Van deze tien zorgflats zijn er vijf bestemd voor alleenstaanden en 5 voor koppels.
Onze zorgflats zijn in feite woonzorgeenheden die voldoen aan alle reglementeringen van de woonzorgcentra (de vroegere 'rusthuizen'). Dit betekent dat de zorgen die worden verleend gelijklopend zijn met deze van het klassieke woonzorgcentrum. U kunt dus rekenen op onze medewerkers voor al uw noden en vragen.

De ruimtelijke indeling van een zorgflat en een assistentiewoning is identiek.

Elke flat is eigentijds uitgerust met een kleine gezellige woonruimte, ingerichte keukenhoek, slaapkamer en badkamer.
De keukenhoek bestaan uit een elektrische kookplaat, koelkast, spoeltafel, dampkap plus de nodige werk- en bergruimte. Verder zijn de nodige aansluitingspunten voorzien voor een vaatwasmachine en een oven (of microgolfoven).

In de ruime badkamer is een gemakkelijk toegankelijke douchecel aanwezig. Het plaatsen van een wasmachine en een condensatie-droogkast is eveneens mogelijk in deze ruimte. Er kan, na het maken van een afspraak, eveneens gebruik worden gemaakt van de badkamer met aangepast bad in het woonzorgcentrum.

Elke flat beschik tevens over een kelderbergruimte van minimum 4,5m2, waar u gemakkelijk uw grotere voorraden of een fiets kunt in onderbrengen. Er is ook een gemeenschappelijke fietsenberging ter beschikking.

Een oproepsysteem kan vanop verschillende plaatsen (vier) in de flat worden bediend. Er is ook een GSM met oproepknop (oproepsysteem met terugspraak) in de flat aanwezig. Indien noodzakelijk of gewenst kan ook voorzien worden in een draadloze oproepknop die men steeds bij zich kan dragen. Daarenboven is elke flat uitgerust met een eigen deurbel en videofoon. Zodoende kunt u op een scherm steeds zien wie heeft aangebeld.

Alle flats hebben een eigen terras. Het gebouw werd zo ontworpen dat alle flats voldoende zonlicht krijgen.

De zorgflats en de assistentiewoningen zijn in principe enkel bestemd voor 65-plussers.


 

ERKENNING

Haerlebout PE 539

Groep van assistentiewoningen PE 2822

Ondernemingsnummer : ON 0418.015.857

RPR Gent, afdeling Oostende

UITBATING

VZW Squatina

Nachtegalenlaan 38

8400 Oostende